21 DE JUNY DE 2016

UN ANY DE GOVERN DE CIU-ERC: IMPOVISACIÓ, DESCOORDINACIÓ I MANCA DE TRANSPARÈNCIA.

Article

Ha passat un any des de la constitució del govern de CIU i ERC a Sant Sadurní, i el Partit dels Socialistes de Catalunya destaquem la manca de transparència, l’absoluta improvisació i la descoordinació d’aquest govern.

Després d’un any, CIU i ERC encara no han fet públic els seus acords, les seves prioritats, ni el full de ruta que se’n deriva per a Sant Sadurní d’Anoia.

Possiblement la manca de coordinació existent i manifesta entre els dos grups municipals que formen el govern dificulti l’entesa sobre les prioritats i objectius d’aquest mandat. La descoordinació és tal que en moltes ocasions el grup municipal d’ERC desconeix les accions portades a terme pel grup municipal de CIU, i a l’inrevés. Inclús el PSC hem estat testimonis de com ni ERC ni CIU (més greu encara!) coneixen quines són les accions que està desenvolupant l’Alcaldessa, sentenciant en més d’una ocasió que “això són coses de la Maria”.

Aquesta manca greu de transparència, impossibilita el rendiment de comptes als ciutadans/es de la vila i el control de l’acció de govern per part de la resta de partits polítics. 

El Partit dels Socialistes de Catalunya estem convençuts que el govern treballa sense cap planificació ni objectius ben definits. Solament això pot explicar l’absoluta improvisació en la que viu instal·lat aquest govern de CIU i ERC.

Aquesta improvisació l’hem pogut comprovar de forma reiterada en aquest darrer any en accions com l’eliminació dels Patronats i l’externalització de la Casa dels Avis, que ni tan sols estaven recollides en els programes electorals de CIU i ERC. També l’hem vist en l’aprovació dels Pressupostos Municipals, la construcció de la segona fase del Centre Cultural, o inclús en accions menors i puntuals com la realització del “Teatro de los Sentidos” on, deu dies abans de la seva presentació, el govern afirmava que no es portaria a terme. 

La manca d’uns objectius clars i d’un full de ruta per aconseguir-los, fa perdre de nou pistonada a Sant Sadurní d’Anoia com a co-capital de la comarca, i redueix visiblement la seva projecció com a Capital del Cava. En aquest sentit, aquest govern viu encara dels rèdits del treball que el PSC vam iniciar, com s’ha vist recentment en la promoció econòmica del Penedès Nord, i no ha iniciat cap acció de govern innovadora, que aporti valor afegit als veïns/es de Sant Sadurní d’Anoia.

Davant d’aquest immobilisme, el PSC hem continuat aportant iniciatives com demanar una actuació de millora del mercat, com a motor de promoció econòmica i turística, treballar perquè la vila disposi d’un espai obert multifuncional, realitzar els vestidors del camp de futbol (finalitzant així les instal·lacions de la zona esportiva) i posar en marxa el projecte de dinamització del comerç local “Aixecar Persianes”, entre d’altres.

Sant Sadurní d’Anoia necessita un lideratge clar, uns objectius ben definits, una planificació real que ens permeti abordar les deficiències que té, i el consens necessari per desenvolupar-ho. Un any de govern ens demostren que CIU i ERC no estan capacitats per entomar aquestes responsabilitats.

 

Grup Municipal Socialista de Sant Sadurní d’Anoia. 

 

Susanna

Deia Franklin D. Roosevelt que els homes necessitats no són homes lliures.

Les persones que hem viscut situacions de dificultat, en què ha perillat la permanència dels recursos que considerem més bàsics i necessaris per viure amb dignitat, podem entendre la profunditat d'aquesta afirmació. Les possibilitats reals d'escollir el teu futur minven si no es tenen garantides les necessitats més bàsiques. Els qui defensem la llibertat com un valor universal, indestriablement hem de dedicar els nostres esforços a crear iguals, més enllà de religions, races, sexes i fronteres.

La política n'és la millor eina.


Susanna MèridaSegueix-me:

Twitter Facebook Scoopit