Susanna bn

Sóc de Sant Sadurní d'Anoia, vaig néixer el 26 de febrer del 1976.

Els primers anys de la meva vida els vaig viure als Habitatges Vilarnau, amb els meus pares i la meva cosina. Hem estat i som una família humil i treballadora que, com tantes altres, compartíem en aquell barri un veïnatge gairebé familiar. Quan tenia 11 anys vam venir a viure al carrer Barcelona, que encara estava per asfaltar! Ben aviat ens acompanyaria a la nova llar el meu germà petit. Des del carrer Barcelona he vist créixer Sant Sadurní d'Anoia cap a tots els cantons, el Parc de la Rambla, el Gat Cendrer, les Solanes, la Triola... Com ha canviat Sant Sadurní en pocs anys! En l'actualitat visc al carrer Diputació amb la meva parella.

Vaig estudiar l'EGB a l'Escola El Carme. En guardo un entranyable record i uns bons fonaments. El batxillerat i el COU els vaig cursar a l'Escola Intermunicipal del Penedès, un institut creat a través de l'esforç coordinat de diferents municipis de l'Alt Penedès per oferir una educació pública, laica i de qualitat per als joves de la comarca. Allà vaig conèixer persones magnífiques de tota la contrada i vaig fer amics i amigues que encara conservo. També va ser allí on vaig aprendre a treballar i a gaudir amb llibertat, però amb responsabilitat.

Des de sempre he tingut molt clar que volia ser psicòloga; el gènere humà em desperta fascinació. Em vaig llicenciar en aquesta disciplina a la Universitat Autònoma de Barcelona. Posteriorment vaig fer un postgrau en trastorns afectius i d’ansietat i un màster en neuropsicologia clínica. Més recentment he realitzat un màster en lideratge per a la gestió política.

Com molts altres estudiants, durant els anys universitaris vaig haver de compaginar beques, treball i estudis. Així que he collit raïm, he fet classes particulars, he treballat de cambrera, he gestionat un bar musical de la vila... També he realitzat pràctiques professionals a l'Hospital Vall d'Hebron, a l'Hospital Sagrat Cor de Martorell, a la unitat d'Esplugues del Centre Diagnòstic Pedralbes, al Servei de Psiquiatria i Psicologia de l'Hospital Mútua de Terrassa, a l'Institut d’Educació Secundària del Poble Nou i a l'Institut d'Educació Secundària Escola Intermunicipal del Penedès.

Durant sis anys vaig treballar en una empresa de la vila, on em dedicava a la gestió dels recursos humans, a la prevenció de riscos laborals i a la implantació del sistema de qualitat. Aquesta experiència laboral, que valoro molt positivament, em va permetre conèixer la complexitat de la gestió empresarial i valorar la dificultat de l’equilibri en la presa de decisions.

Posteriorment, vaig treballar a una escola de Sant Sadurní realitzant tasques de suport a infants amb dificultats d’aprenentatge. I és que els infants són el valor més important d’una societat. Donar-los totes les oportunitats per desenvolupar-se de forma integral és posar els millors fonaments del nostre futur com a societat.

Pel que fa a la política, la meva implicació formal s’inicia l’any 2007, quan vaig ser regidora a l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia. El 2010 em van escollir com a portaveu del grup municipal socialista i el 2011 vaig ser la candidata del PSC a l’Alcaldia de Sant Sadurní. Els resultats de les eleccions locals ens van permetre entrar a governar. Fins al juny de 2014 he treballat de regidora d'Hisenda, de Via pública i d'Esports i he tingut l'immens honor de ser la primera dona alcaldessa de la vila que estimo, la meva vila.

Actualment sóc consellera comarcal, portaveu del grup municipal socialista, primera secretària de l'agrupació local del PSC de Sant Sadurní d'Anoia, consellera nacional del PSC i membre del comitè federal del PSOE.

Ideològicament em defineixo com una dona d'esquerres, compromesa amb la lluita per la igualtat d'oportunitats, la solidaritat i la justícia social. M’agrada la política com a eina de canvi social. Durant aquests darrers tres anys he treballat intensament i amb eficiència sota aquests compromisos, per a desenvolupar projectes que millorin la vida dels ciutadans i ciutadanes de Sant Sadurní i els facin una mica més lliures.

Aquesta experiència, i el seu final precipitat per causes alienes al meu compromís amb la ciutadania de Sant Sadurní, m'han aportat més coneixement i maduresa, que em permeten afrontar nous reptes però, sobretot, em refermen la il·lusió per continuar sent útil al municipi, des de valors com l'honradesa, la lleialtat, l'honorabilitat, el treball en equip, el compromís amb la paraula donada i la responsabilitat.

Crear iguals sota aquests valors defineix l'única forma que tinc d'entendre el meu compromís amb el servei públic. És la il·lusió per continuar treballant, defensant amb fermesa la igualtat d'oportunitats, la solidaritat i la justícia social, sent fidel a mi mateixa i als compromisos presos amb els sadurninencs i sadurninenques, el que em porta a presentar-me com a candidata a l'Alcaldia de Sant Sadurní d'Anoia.


Susanna Mèrida

Susanna

Deia Franklin D. Roosevelt que els homes necessitats no són homes lliures.

Les persones que hem viscut situacions de dificultat, en què ha perillat la permanència dels recursos que considerem més bàsics i necessaris per viure amb dignitat, podem entendre la profunditat d'aquesta afirmació. Les possibilitats reals d'escollir el teu futur minven si no es tenen garantides les necessitats més bàsiques. Els qui defensem la llibertat com un valor universal, indestriablement hem de dedicar els nostres esforços a crear iguals, més enllà de religions, races, sexes i fronteres.

La política n'és la millor eina.


Susanna MèridaSegueix-me:

Twitter Facebook Scoopit