Susanna Mérida

Sóc de Sant Sadurní d’Anoia, vaig néixer el 26 de febrer del 1976.

Formo part d’una família humil i treballadora. Els meus pares van venir molt joves des d’Andalusia a viure i a treballar a Sant Sadurní. Aquí es van casar i vaig néixer jo, i dotze anys més tard, el meu germà. La meva cosina ha compartit també la nostra llar des de ben petita.

Els primers anys de la nostra vida els vam passar als Habitatges Vilarnau. Guardo uns bons records de la meva infantesa en un barri amb un veïnatge gairebé familiar. Quan tenia onze anys vam venir a viure al carrer Barcelona, que encara estava per asfaltar! De fet, encara no existien el Parc de la Rambla, el Gat Cendrer, les Solanes, la Triola…, com els coneixem actualment. En l’actualitat visc al carrer Diputació amb la meva parella.

Vaig fer l’educació infantil i primària a l’Escola El Carme. En guardo un entranyable record i uns bons fonaments. El batxillerat i el COU els vaig cursar a l’Escola Intermunicipal del Penedès, un institut creat a través de l’esforç coordinat de diferents municipis de l’Alt Penedès, per oferir una educació pública, laica i de qualitat per als joves de la comarca. Allí vaig conèixer persones de tota la contrada, especialment del Penedès Nord. L’Escola Intermunicipal ha estat un punt neuràlgic de l’educació dels joves d’aquest territori. També va ser allí on vaig aprendre a treballar i a gaudir amb llibertat, però amb responsabilitat.

Sempre he tingut molt clar que volia ser psicòloga. Em vaig llicenciar en aquesta disciplina a la Universitat Autònoma de Barcelona. Posteriorment vaig fer un postgrau en trastorns afectius i d’ansietat i un màster en neuropsicologia clínica. Estudiar és per a mi un dels més grans plaers, així que no deixo mai de complementar la meva formació. Ara estic captivada amb el neurofeedback!

Com molts altres estudiants, durant els anys universitaris vaig haver de compaginar beques, treball i estudis. Així que he collit raïm, he fet classes particulars, he treballat de cambrera, he gestionat un bar musical de la vila… També he realitzat pràctiques professionals a l’Hospital Vall d’Hebron, a l’Hospital Sagrat Cor de Martorell, a la unitat d’Esplugues del Centre Diagnòstic Pedralbes, al Servei de Psiquiatria i Psicologia de l’Hospital Mútua de Terrassa, al complex assistencial en salut mental Germanes Hospitalàries del Sagrat Cor de Jesús-Benito Menni de Sant Boi, a l’Institut d’Educació Secundària del Poble Nou i a l’Institut d’Educació Secundària Escola Intermunicipal del Penedès,

Durant sis anys vaig treballar en una empresa de la vila, on em dedicava a la gestió dels recursos humans, a la prevenció de riscos laborals i a la implantació del sistema de qualitat. Aquesta experiència laboral, que valoro molt positivament, em va permetre conèixer la complexitat de la gestió empresarial i valorar la dificultat de l’equilibri en la presa de decisions.

Posteriorment, vaig treballar a una escola de Sant Sadurní realitzant tasques de suport a infants amb dificultats d’aprenentatge. Els infants són el valor més important d’una societat! Donar-los totes les oportunitats per desenvolupar-se de forma integral és posar els millors fonaments del nostre futur com a societat.

Pel que fa a la política, la meva implicació formal s’inicia l’any 2007, quan vaig ser regidora a l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia. El 2010 em van escollir com a portaveu del grup municipal socialista i el 2011 vaig ser la candidata del PSC a l’Alcaldia de Sant Sadurní. Els resultats de les eleccions locals ens van permetre governar. Fins el juny de 2014 vaig exercir de regidora d’Hisenda, de Via Pública i d’Esports i vaig tenir l’immens honor de ser la primera dona alcaldessa de la vila que estimo.

En aquests darrers quatre anys he estat cap de l’oposició com a portaveu del grup municipal socialista i Consellera Comarcal de promoció econòmica, ocupació i productes de la terra. També tinc responsabilitats de partit com a secretària de política municipal de l’agrupació local del PSC de Sant Sadurní d’Anoia, i com a Secretària de Transparència i Innovació de la Comissió Executiva Nacional del PSC.

Ideològicament em defineixo com una dona d’esquerres. L’única bandera que em sacseja i compromet és la de la lluita per la igualtat d’oportunitats, la solidaritat i la justícia social. Durant aquests darrers anys he treballat intensament sota aquests compromisos, per a desenvolupar projectes que millorin la vida dels ciutadans i ciutadanes de Sant Sadurní i de la comarca de l’Alt Penedès, i els facin una mica més lliures. Perquè, com deia Franklin D. Roosevelt, els homes necessitats no són homes lliures.

La política m’ha aportat moments de molta satisfacció per la feina ben feta en favor dels altres, però també alguns de molt amargs, com la traïció d’un pacte estable de govern amb la conseqüent moció de censura. No són temps fàcils per fer política, i en moltes ocasions el treball i el compromís no es corresponen amb els resultats desitjats. Però tot plegat m’ha aportat més coneixements i maduresa per afrontar nous reptes. Estic convençuda que estic més preparada que mai per entomar aquesta nova etapa! Vull continuar sent útil al meu municipi, des de valors com l’honradesa, la lleialtat, l’honorabilitat, el treball en equip, el compromís amb la paraula donada i la responsabilitat.

Crear iguals sota aquests valors defineix l’única forma que tinc d’entendre el meu compromís amb el servei públic. Tinc intacte el meu compromís amb la lluita per la igualtat d’oportunitats, la solidaritat i la justícia social. I vull liderar el canvi que Sant Sadurní necessita per assolir nous reptes sota aquests valors. És per això que em presento com a candidata a l’alcaldia de Sant Sadurní d’Anoia.